Hoe vind ik een uit dienst medewerker?

Probeer je een medewerker die uit dienst is op te zoeken en kan je deze niet vinden? In dit artikel lichten we toe hoe je uit dienst medewerkers op kan zoeken. Zo kan jij altijd bij al jouw (historische) data!

Pagina:  N.v.t.

Hoe zoek ik een uit dienst medewerker op?

1. Klik boven de zoekbalk op de Context selectie links van het plusje om aan te geven dat je naar personen wilt zoeken. Staat hier momenteel al (Persoon)? Dan kan je door naar stap 3!
  2. Selecteer de context (Persoon).
  3. Klik met je muis binnen zoekbalk en druk op [Enter] om de ‘Werknemers’ pop-up te tonen.
  4. Zoek de naam van de medewerker op
  5. Zet het vinkje “Alles tonen” aan om ook uit dienst medewerkers te tonen
  6. Druk op het loepje om de medewerker op te zoeken alvorens deze te selecteren

Zet je het vinkje niet aan? Dan zal je net zoals normaal in de zoekbalk geen uit dienst medewerkers in kunnen zien;

Waarom kan ik niet direct op een uit dienst medewerker zoeken?

Deze vraag krijgen we wel vaker, het antwoord hier op is gelukkig simpel. Indien je altijd naar alle medewerkers zou zoeken in de zoekbalk, inclusief de oud medewerkers, zou de lijst met resultaten in veel gevallen simpelweg veel te lang zijn!

Als je net klant bent zou je hier misschien niet direct last van hebben, maar als je al jaren gebruik maakt van de software heb je al snel een veelvoud aan oud medewerkers in het systeem staan. Stel je zou zoeken naar medewerker “Anke”, dan zou je niet alleen de huidige in dienst medewerker te zien krijgen maar ook de 10 Anke’s die de afgelopen 5 jaar in dienst zijn geweest.

In de meeste gevallen ben je uiteraard aan het zoeken naar actieve medewerkers, zodoende is er besloten dit te verbergen achter de “Alles tonen” knop.