Persoonlijk gebruikersaccount

Een persoonlijk gebruikersaccount garandeert veiligheid en privacy. Een gebruikersaccount is altijd gekoppeld aan een bestaande gebruikersgroep, zodat een gebruiker nooit meer inzicht(en) en functionaliteiten heeft dan toegestaan.

Via een overzichtelijke rolmatrix is inzichtelijk welke gebruikers tot welke gebruikersgroep behoort.

Lees het hele artikel

Wachtwoordbeleid

Let op bij het opslaan van je wachtwoorden. Gebruik een veilige passwordmanager of een browser met extra  beveiligingslaag. 

Gebruik nooit een kladblok of digitaal bestand om je wachtwoorden in op te slaan. Dit is erg gevoelig voor hacks.

Lees het hele artikel

Tweestaps verificatie

Voor elke gebruiker binnen het Staff platform is het mogelijk om tweestaps verificatie in te schakelen. Dit is een extra verificatie methode na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord.

Via een e-mail of een authenticator wordt er een extra code verstuurd die vereist is om in te loggen. Op deze manier zorg je voor een extra beveiligingslaag voor jouw account.

Lees het hele artikel

Updates van je browser

Controleer regelmatig de versie van je browser. Of je nu Google Chrome, Safari of Microsoft Edge gebruikt, het is belangrijk om de laatste versie te gebruiken.

Hier mee garandeer je jezelf van de veiligste website verbinding en zijn je gegevens minder snel te onderscheppen. Ook zorg je hiermee voor de beste weergave van het Staff platform omdat deze altijd ontworpen wordt op de laatste browser versie.

Persoonlijk account nooit delen

Deel nooit je persoonlijk account met anderen, zelfs niet met directe collega’s of familieleden. Zo voorkom je het lekken van jouw gegevens en het mogelijk inloggen van andere via jouw account.

Vaak zijn wij zelf de zwakste schakel in de beveiliging van onze accounts, zorg dat jij dit niet bent voor jouw account en bewaak je persoonlijke login gegevens.

Updates aan je besturingssysteem

Het gebeurt nog regelmatig. Gebruikers die inloggen vanaf een besturingssysteem dat al jaren niet meer wordt ondersteund. Vaak worden besturingssystemen zo’n 5 jaar ondersteund.

Wij adviseren al onze gebruikers om de laatste versie van Windows, Apple of Linux te gebruiken. Zo garandeer je de meest veilige werkomgeving.