Wachtwoordbeleid

Wil je jouw organisatie van extra inlog-beveiliging voorzien? In dit artikel lichten we toe hoe je een wachtwoordbeleid kan toepassen. Zo zijn de accounts binnen jouw organisatie extra beveiligd!

Pagina: Inrichting > Gebruikers > Wachtwoordbeleid

Wat is een wachtwoordbeleid? #

Een wachtwoordbeleid is een verzameling instellingen die bepalen hoe een wachtwoord moet worden opgesteld om op te kunnen slaan, hoe lang een wachtwoord geldig is en wat het maximale aantal inlogpogingen is voordat een wachtwoord ongeldig wordt verklaard.

Hoe stel ik het wachtwoordbeleid in? #

• Op de pagina Wachtwoordbeleid stel je alleen de parameters in die jij voor jouw organisatie wilt toepassen.
  • Geen enkel veld is verplicht.
  • Je mag alle opties combineren.

Lees de legenda door voor de betekenis van alle individuele velden, pas de gewenste instellingen toe en sla op.

Legenda #

Onderdeel Toelichting
Minimum lengte Het minimale aantal karakters dat het wachtwoord moet bevatten.
Hoofdletter verplicht Indien dit vinkje aan staat moet het wachtwoord een hoofdletter bevatten.
Speciaal teken verplicht Indien dit vinkje aan staat moet het wachtwoord een speciaal teken zoals !@#$%, etc. bevatten.
Cijfer verplicht Indien dit vinkje aan staat moet het wachtwoord een cijfer bevatten.
Geldigheid in maanden Het aantal maanden dat een wachtwoord geldig is voordat je een nieuw wachtwoord in moet stellen na inloggen dat niet gelijk mag zijn aan je oude wachtwoord.
Minimum verschillend Indien ingevuld is het niet toegestaan binnen het wachtwoord dezelfde karakterreeks meerdere keren te gebruiken.
Maximum login pogingen Indien ingevuld zal na x aantal ongeldige inlogpogingen het account op slot komen te staan. Men moet dan het wachtwoord opnieuw instellen via wachtwoord vergeten om opnieuw in te kunnen loggen.