Batch mutaties (medewerkers verwijderen)

Let op! Dit betreft een oud wiki.staff.nl artikel dat nog moet worden herschreven voor onze nieuwste versie.

Dit artikel gaat over batchmutaties in het systeem.

Batchverwerking persoonsgegevens volledig uit het systeem verwijderen #

Vanaf deze versie introduceren we een nieuwe functionaliteit om personen en alle gegevens van deze personen in batch volledig uit het systeem te verwijderen. Het individueel verwijderen van één
persoon bestaat al langer, maar nu is het mogelijk om meer personen in één keer op te schonen.
De functionaliteit is terug te vinden op pagina Algemeen / Dienstverband / Personen verwijderen en deze pagina is beschikbaar op het niveau van afdeling, regio, organisatie en contractant. Gebruikers
met rechten op de “Wizard nieuwe medewerker invoeren” hebben nu ook rechten om personen te verwijderen. Uiteraard moet de gebruiker ook recht hebben tot de organisatorische eenheid.

Het werkt als volgt: je selecteert de personen die je wilt verwijderen en daarna klik je op de knop ‘Selectie opslaan’. Iedere nacht draait de batchverwerking automatisch en worden alle gegevens van
de personen verwijderd. Dat betekent dat ook alle uren, roosters, stamgegevens en bestanden verwijderd worden.
Als je de selectie wilt aanpassen, wijzig je simpelweg de vinkjes en klik je opnieuw op de knop ‘Selectie opslaan’