APG target bepalen / aanpassen

Is het target in de arbeidsproductiviteit aan een update toe en wil je deze aanpassen? In dit artikel lichten we toe hoe je een nieuw arbeidsproductiviteitsgroep target in kan stellen. Zo kan je altijd sturen op de targets die voor jou van toepassing zijn!

Pagina:  Prestatie → Productiviteit → Instellingen

Target aanpassen #

1. Zoek de administratie op in de zoekbalk
  2. Navigeer naar de pagina Prestatie > Productiviteit > Instellingen
  3. Selecteer de gewenste APG-groep
  4. Klik onder Grenswaardengroepen op het plusje om een nieuw target aan te maken
  5. Geef de naam voor de target op (dit heeft verder geen gevolgen) en geef de startdatum op (per die datum is de target van toepassing)
  6. Voer een target op in de gewenste vorm
    1. Omzet/uur in combinatie met Kosten/uur, dit berekent automatisch een procentueel target.
    2. Vaste kosten in combinatie met Vaste uren. Zet het vinkje Vaste grens aan indien je hier gebruik van wilt maken.
  7. Druk op het diskette icoon om het nieuwe target op te slaan, deze is direct van toepassing en is direct inzichtelijk in de APG vanaf de ingestelde startdatum.

Hoe bepaal ik een target o.b.v. mijn eigen historie? #

1. Navigeer naar de pagina Prestatie > Productiviteit > Realisatie > Standaard
  2. Stel de periode in op en historische periode naar keuze om als gemiddelde richtlijn te gebruiken
  3. Controleer het veld Kn/Omz voor het behaalde percentage, noteer deze.
  4. Controleer het veld Kn/Uur voor de behaalde gemiddelde kosten per uur.
  5. Bepaal a.d.h.v. dit percentage en deze kosten een gewenst target, noteer deze.
  6. Navigeer naar de pagina Prestatie > Productiviteit > Instellingen
  7. Selecteer de gewenste AP-groep
  8. Scrol naar de grenswaardengroepen, klik hier op het plusje.
  9. Geef een naam op, een startdatum vanaf wanneer het target van toepassing is en sla op.
  10. Open de nieuwe grenswaardengroep
    1. Geef bij Kosten/uur het bepaalde target op
    2. Geef bij Percentage het bepaalde target op en sla op

Tips voor gebruik #

• M.b.t. het target Omzet/uur / Kosten/uur is het ook mogelijk alleen de Omzet/uur of de Kosten/uur in te vullen alvorens het Percentage in te vullen, dit zal automatisch het overige veld completeren.