4. Notificaties en berichtencentrum

Dit artikel gaat over het persoonlijke notificatiecentrum in de Staff backoffice applicatie.

Het notificatiecentrum in Staff is een onderdeel van de overige functionaliteiten in de Menu-balk. De functionaliteit is herkenbaar aan het icoon van een bel en is bedoeld om de gebruiker een indicatie te geven van nieuwe notificaties vanuit het systeem. Wanneer er nieuwe notificaties zijn dan licht het icoon op en toont deze in het rood een numerieke telling van het aantal ongelezen notificaties.

Wanneer je het bel-icoon aanklikt dan opent de lijst met ongelezen berichten er onder. Je ziet de eerste paragraaf van het bericht, om hier meer van het bericht te lezen, klik je in de tekst. De rest wordt nu ook getoond. Om direct naar de taak toe te navigeren, klik je op het onderstreepte onderwerp. Om het bericht als ‘gelezen’ te markeren, klik je op de vink links naast het bericht.

Standaard zie je notificaties van de laatste 7 dagen, je kunt deze termijn aanpassen. Dat doe je bij de instellingen van je profiel.

Klik bij je profielfoto op de link naar ‘Mijn profiel’ en type het aantal dagen in bij Notificatieperiode.

Het notificatie icoon in de menubalk is zichtbaar voor gebruikers met de rol F71: Toon notificaties.