Aanmaken regio

Wil je afdelingen groeperen in een nieuwe regio? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je een regio in kan richten. Zo heb je altijd jouw eigen organisatiestructuur in handen.

Pagina: (Regio) Algemeen → Stam

Algemene toelichting #

Een regio is de 3e stap in de organisatiestructuur. De volgorde is als volgt;

1. Contractant – Dit betreft de overkoepelende naam voor alles binnen Staff voor jouw bedrijven.
  2. Organisatie – Dit betreft een individuele handelseenheid zoals ingeschreven bij de KVK. Er kunnen meerdere organisaties vallen onder 1 contractant.
  3. Regio – Dit is het niveau tussen organisatie en afdeling. Hiermee kan je afdelingen groeperen.
  4. Afdeling – Dit zijn de individuele afdelingen waar je personeel op invoert, uren op kan registreren en op kan roosteren.

Bestaat er nog geen organisatie om de regio onder te hangen? Maak dan eerst de organisatie aan. Hoe je dit doet kan je terugvinden in het volgende artikel: Aanmaken organisatie (dit artikel moet nog worden geschreven).

Aanmaken regio #

1. Klik op het plusje boven de zoekbalk en selecteer Regio
  2. Voer de naam van de nieuwe regio in
  3. Voer voor administratieve doeleinden indien gewenst een code in voor de regio. Dit is niet verplicht en heeft geen verdere effecten in de software.
  4. Geef aan onder welke organisatie de regio valt
  5. Geef aan wie de manager is van de desbetreffende organisatie. Dit is niet verplicht. Staat er een manager ingesteld voor onderliggende afdelingen? Dan overschrijven die de hier ingestelde manager. Is er zowel bij de afdeling als bij de regio geen manager ingesteld? Dan is de manager van de organisatie automatisch van toepassing.
  6. Druk op het diskette-icoon om de nieuwe regio op te slaan

Na het aanmaken van de regio dien je hier een rol voor aan te maken om de regio aan gebruikers toe te kunnen kennen.