Verlof landingspagina

Wil je het verlof van medewerkers beheren? In dit artikel lichten we toe welke wijzigingen je door kan voeren, hoe je dit kan doen en waar. Zo heb je het volledige verlof beheer zelf in de hand en ben je niet afhankelijk van Staff als externe partij om verzoeken door te voeren!

Algemene toelichting #

We hebben, om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, de individueel uit te voeren handelingen in afzonderlijke kleinere artikelen vastgelegd. In dit artikel zijn, om het jou makkelijk te maken, alle aan het verlof gerelateerde artikelen gesommeerd.

Het collectief overnemen en verstrekken van de vakantie-uren is een handeling die jaarlijks handmatig uitgevoerd dient te worden. Hoewel het systeem alles automatisch voor je berekent en het in feite een druk op de knop betreft moet deze handeling wel handmatig worden uitgevoerd als extra controle mechanisme.

Verlof handelingen #

 

FAQ #

  • “Ik heb het verlof van een medewerker niet direct opgebouwd, deze staat nog op 0. Hoe bouw ik achteraf alsnog het verlof op voor deze medewerker?”
    • Dit kan op 2 manieren, je kan namelijk de stappen van het collectief toekennen doorlopen en alleen de gewenste medewerker selecteren.
    • Het eenvoudiger alternatief is het gebruik van de “Opnieuw verstrekken” optie. Hoewel deze opnieuw heet, kan je deze ook gebruiken indien het nog nooit is uitgevoerd.
  • “Ik zie een groen uitroepteken in de urenregistratie staan. In de legenda staat hiervoor dat de medewerker een verlof geval heeft, maar ik zie geen vakantie-uren staan. Gaat er hier iets mis?”
    • Hier gaat niets mis. Een verlof geval betekent dat er verlof is aangevraagd en/of is goedgekeurd. Indien een medewerker alleen verlof heeft aangevraagd komt dat hier ook te staan. De medewerker heeft hiermee namelijk de intentie uitgesproken om niet te komen werken die periode. Indien het verlof nog niet is goedgekeurd wil je tijdens het plannen er nog wel van op de hoogte zijn iemand niet van plan is om te komen. Moet de medewerker toch komen werken? Dan moet het verlof nog worden afgekeurd. Wordt het goedgekeurd, dan blijft het uitroepteken staan.