Personeel budget instellingen

Personeel budget wordt berekend aan de hand van een variabele of vaste target ten aanzien van de omzet. Het instellen vindt plaats binnen hetzelfde scherm als het instellen van de arbeidsproductiviteit. Hier geldt per budget APG:

1. De omzetgroepen (omzetregistratie)
  2. Naar welke kassagroepen gekeken moet worden (omzetregistratie)
  3. Welke target(s) gehanteerd gaat worden

Nieuwe budget APG toevoegen of wijzigen #

Klik op toevoegen om een nieuwe budget APG aan te maken
Klik op APG uit de lijst om deze te wijzigen
Type de naam (omschrijving) in
Vink aan dat de APG gebruikt moet worden als budget APG
Opslaan
Vink aan/af welke omzetten en kassagroepen meegenomen moeten worden in deze APG.

TIP :geef de APG een herkenbare naam door BUDGET in de omschrijving te zetten

Targets instellen #

Grenswaarden (targets) kunnen binnen de software relatief (per uur) of als vaste target worden gedefinieerd. De eerste stap bij het instellen van de targets is het vastleggen van de periode waarin deze geldig is(datumafhankelijk). De tweede stap bestaat uit het invoeren van de daadwerkelijke grenswaarden.

Grenswaardengroep instellen #

Klik eerst op het kruisje om huidig ingevulde velden leeg te maken
Geef de naam van de grenswaardengroep op
Voer de startdatum in of selecteer deze uit de kalender
Opslaan

Targets toevoegen/invoeren #

Selecteer de eerder aangemaakte Grenswaardengroep
Klik onderaan de pagina op
Vul de invoervelden met targetwaarden
Vink Vaste grenswaarde gebruiken aan, wanneer er met vaste targets gewerkt wordt
Klik op om op te slaan