Nachttoeslag

“Medewerkers frontoffice in logiesverstrekkende bedrijven ontvangen vanaf 1 april 2013 nachttoeslag. Voorwaarde is dat de dienst aaneengesloten de uren tussen 00:00 en 06:00 uur omvat. De toeslag is 10% van het uurloon van de volledige nachtdienst, ook voor de uren voor 00:00 uur en na 06:00 uur. Als de werkgever al nachttoeslag betaalt dan blijft die geldig, onder aftrek van de nieuwe toeslag van 10%.

In de software kan er in exports naar Unit4 en AFAS gerekend worden met deze nachttoeslag.

Configuratie #

De volgende acties moeten doorlopen worden om nachttoeslag correct in te richten binnen de software:

1. Inrichten van de activiteit CAONT
  2. Inrichten activiteit waar nachttoeslag van toepassing is.
  3. CAO “Horeca” instellen per werknemer.

Inrichten van de activiteit CAONT #

• Klik in het linker menu op Inrichting
  • Navigeer naar pagina URS → Activiteiten
  • Scrol naar onderdeel Activiteiten Details

Voer in:

1. de naam voor de nieuwe activiteit
  2. de Looncode (verschilt per salarisadministrateur)
  3. de afkorting
  4. een korte omschrijving
  5. Vink af (Productief, Tijdgebonden, Facturabel, Nachttoeslag!, Zichtbaar)
  6. Geldigheid vanaf 01-04-2013
  7. Opslaan

Inrichten activiteit waar nachttoeslag van toepassing is #

• Klik op de activiteit
  • Scrol naar onderdeel Activiteiten Details
  • Vink aan “Nachttoeslag”
  • Opslaan

Cao horeca instellen per medewerker #

• Ga naar persoonsniveau (button Pers)
  • Selecteer in het linker menu de medewerker
  • Klik Algemeen
  • Navigeer naar pagina Dienstverband Contracten
  • Klik op het actieve contract
  • Stel het horeca cao in (de naam moet beginnen met “horeca”)

Registratie #

Om nachttoeslag correct te laten berekenen in de exports moet de urenregistratie voldoen aan de volgende criteria:

Wijze van invoer

De invoer mag slechts één activiteit in één regel bevatten. Dit betekent dat er altijd split-shift voorkomt bij nachttoeslag in combinatie met andere uren.

Voorbeeld:

Werktijden

De activiteit moet de tijdspanne van 00.00 tot en met 06.00 volledig omsluiten. Indien dit zo is, worden alle uren meegeteld. Zo ook de uren voor 00.00 en na 06.00.

• Van 17.00 tot en met 05.59 leidt niet tot nachttoeslag, evenals 00.01 tot en met 06.30.
  • Van 17.00 tot en met 10.00 leidt wel tot 17 uren nachttoeslag.