Nmbrs: Handmatig stroken importeren

Wil je zelf met een druk op de knop de salarisstroken importeren? In dit artikel lichten we toe hoe dit je dit direct zelf kan doen zonder tussenkomst van Staff. Zo heb je altijd zelf in de hand wanneer je de stroken importeert en is dit niet afhankelijk van inplannen door Staff.

Pagina: Koppelingen → Nmbrs → Importlog
Rol: Nmbrs: salarisstroken importeren

Algemene toelichting #

Het is vanaf december 2022 mogelijk om d.m.v. een druk op de knop het importeren van de salarisstroken te initiëren, zo ben je niet langer afhankelijk van de automatische import. Het is aan te raden gebruik te maken van deze functionaliteit indien niet alleen de definitieve stroken worden geplaatst, maar er bijvoorbeeld ook proefstroken worden geüpload. Gezien Nmbrs geen onderscheid maakt tussen proefstroken en normale stroken zullen deze ‘proefstroken’ bij gebruik van de automatische import ook automatisch worden geïmporteerd. Om het dubbel uploaden te voorkomen kan dit worden uitgeschakeld waarna je zelf handmatig op de knop kan drukken om de stroken op te halen wanneer de definitieve stroken klaar staan.

Handleiding voor correct gebruik #

Hou er rekening mee dat het ophalen van de stroken uit de Nmbrs API tijd kost, ongeveer 2 seconden per bestand. Dus voor 25 salarisstroken moet je 50 seconden geduld hebben.
Het tabblad van je internetbrowser geeft met een animatie aan dat er een actie bezig is. Dat ziet er in Chrome als volgt uit;
Andere browsers tonen een soortgelijke animatie. Sluit je scherm niet of navigeer niet weg, wacht tot het klaar is.

1. Controleer voor welke organisatie je de stroken wilt ophalen en druk op Importeer, wacht tot de hierboven genoemde animatie is gestopt voordat je verder gaat.
  2. Zie hier een overzicht van de historische imports. Je kan hier terugzien wanneer de stroken zijn geïmporteerd, door wie, voor welke organisatie en hoeveel stroken er zijn geïmporteerd.

Na importeren zijn de stroken direct zichtbaar bij de individuele medewerkers op de pagina Algemeen > Documenten > Vertrouwelijk. Medewerkers zien de stroken zelf op de pagina Persoonlijk > Documenten > Salarisstroken en in de medewerker app.