Uitzendkracht toevoegen

Dit artikel gaat over de proceswizard toevoegen nieuwe uitzendkracht welke gestart kan worden vanaf het werkgeverloket.

Het proces van het toevoegen van een nieuwe uitzendkracht is een verkorte versie van het toevoegen van een normale medewerker. De proceswizard bestaat uit één pagina en werd voorheen ook wel de snelinvoer genoemd. Je kunt gemakkelijk meer uitzendkrachten achter elkaar toevoegen.

De wizard Nieuwe uitzendkracht is alleen beschikbaar wanneer voor de desbetreffende organisatie is ingesteld dat Snelinvoer is toegestaan én wanneer het Type organisatie een Uitzendbureau is. Deze beide instellingen legt men vast in het beheer van de stamgegevens van de organisatie.

Handleiding #

Je start de wizard Nw uitzendkracht via de koppeling op het Werkgeverloket.

• Beweeg de muis over de categorie In-Uitdienst
  • Kies de koppeling Nw Uitzendkracht

Je komt nu op de pagina Nieuwe medewerker – snelinvoer. De vetgedrukte velden zijn verplicht, zonder geldige invoer kan de wizard niet door. Weet u het BSN nummer van de medewerker nog niet? Genereer een tijdelijk BSN nummer op Testnummers.nl.

Wanneer je voor de uitzendkracht ook een gebruikersaccount wilt aanmelden, kun je een e-mail adres invoeren.

Afbeelding – Gebruiker toevoegen bij uitzendkracht aanmaken

De contracturen (0) en Werkdagen (wisselend) kun je voor uitzendkrachten standaard ingevuld laten.

Een belangrijk onderdeel van de wizard is het Bruto uurloon. Voor uitzendkrachten vul je hier geen bruto loon in maar het tarief dat het uitzendbureau aan jou doorbelast. Dit geldt ook voor freelancers.

Wanneer je ook uren registreert, is het mogelijk om een standaard activiteit in te stellen. In de urenregistratie staat deze activiteit dan standaard aan voor de medewerker.

• Klik op de diskette om op te slaan