Mijn agenda (BETA)

Wil je betere inzage in alle tijd en datum gerelateerde items? In dit artikel lichten we toe hoe je met “Mijn Agenda” een kalenderweergave kan inzien van al deze data. Zo heb je altijd in één oogopslag inzage in jouw volledige planning!

Pagina:  (Persoon) Aan-Afwezigheid → Agenda
Rol: Agenda: Mijn Agenda

Mijn Agenda #

Deze nieuwe functionaliteit geeft in (full)kalenderview de registraties die in Staff zijn gedaan en aan tijd of datum gerelateerd worden. Met andere woorden events. Het is Staff in Agenda-formaat. Het is momenteel in beta en dat betekent dat de huidige staat niet representatief is voor het definitieve eindproduct. Ook werkt het nu enkel in desktop-weergave. Niet op mobiele browsers. Gebruikers worden van harte uitgenodigd om het te gebruiken en te testen. Alle feedback en testbevindingen zijn welkom en mogen worden ingediend via support@staff.nl.

Voorbeeld

Hoe werkt het? #

• Als je de Agenda opent zal deze standaard in de Maand-weergave getoond worden.
  • Om andere weergaven te zien tik je op een van de opties Maand, Week, Dag of Agenda rechts boven in het scherm.
  • Inhoud van Agenda wordt beïnvloed door events uit de legenda linksboven aan of uit te vinken.
  • Navigeren naar de volgende of vorige periode doe je met de pijlen links boven in het scherm.

Video #

Hoe zit het met de verschillende events? #

Rooster
  • Dit zijn gepubliceerde roosters van de medewerker geselecteerd in de context. In de meeste gevallen ben jijzelf dit. Zo niet, sluit de Agenda en kies eerst de gewenste medewerker.
  • Met een klik op een rooster open je meer details in een pop-up.
Afdelingsrooster
  • Dit zijn gepubliceerde roosters van de afdeling.
  • Kun je alleen kiezen als je recht hebt de roosters van andere afdelingen te bekijken. Dit is nu geregeld met rol ROO10-.
  • Je kunt één afdelingsrooster tegelijk kiezen.
  • Met een klik op het rooster open je meer details in een pop-up.
Taken
  • Dit zijn taken waarvan jij eigenaar bent, via rol of direct eigenaarschap.
  • Met een klik open je de taak in een nieuw tabblad.
Evenementen
  • Dit zijn de agenda-items van afdelingen waarop je recht hebt
Verlof
  • Aangevraagd verlof van de medewerker in lichtgroen.
  • Goedgekeurd verlof van de medewerker in donkergroen.
Feestdagen
  • Feestdagen zoals ingesteld bij de CAO rekenregels van de medewerker.
Verjaardagen
  • Verjaardagen van medewerkers op mijn afdelingen (ook ingeleend).