Inrichting exporteren/importeren

Is een volledig op maat gemaakte contractant niet nodig en kan een voorbeeld worden gehanteerd? In dit artikel lichten we toe hoe je de volledige inrichting van een voorbeeld-basis contractant kan kopiëren. Zo heb je binnen no-time een standaard contractant ingericht en kan men snel aan de slag! Ben je een klant van Staff? Dan is dit artikel niet voor jou bedoeld, dit artikel is ter behoeve van interne documentatie.

Pagina:  Inrichting → Diversen → Inrichting exporteren/importeren

Inrichting exporteren/importeren #

Dit artikel beschrijft de werking van de te ontwikkelen functionaliteit om de inrichting van een Staff contractant te kunnen exporteren en te importeren in als nieuwe contractant. Deze functionaliteit is bedoeld om een specifieke voorbeeld inrichting te exporteren waardoor de nieuwe contractant feitelijk direct kan werken in de omgeving. Het betreft de verplichte inrichting die vereist is voor een App om te werken.

Een voorbeeld zou zijn:

• Urenregistratie Activiteiten worden geëxporteerd, zonder deze inrichting werkt de App: Uren namelijk niet.
  • Verlof regels worden niet geëxporteerd, zonder deze inrichting werkt de Ext: Verlof namelijk prima.

Uitzonderingen worden wel gemaakt, bijvoorbeeld bij het Loonhuis; deze is niet verplicht maar wel tijdrovend om handmatig in te richten.
De export is een één-op-één kopie van de bron contractant en bevat ook onderliggende instellingen van bijvoorbeeld de contractant en afdeling. Hiermee worden de instellingen op de stam van deze objecten bedoeld.

Verwijzingen naar personen, zoals de link van verlofmanager zullen niet geëxporteerd worden. Enkel de basisstructuur van de functionaliteiten zal worden ingericht. Objecten zoals personen, documenten, nieuwsberichten of andere content zal niet worden overgenomen.

Legenda #

Functionaliteitsgroep Instelling Additionele omschrijving
Personeel CAO Inclusief gekoppelde (kosten/toeslag)tabellen
Personeel Feestdagen
Personeel Functies
Personeel Loonhuis
Algemeen Kostentabel
Algemeen Perioden
Rechten Rollen Custom rollen binnen deze contractant
Gebruikers Gebruikersgroepen Custom gebruikersgroepen
Gebruikers Voorbeeldgebruikers Voorbeeldgebruikers krijgen de naam van de nieuwe contractant, omdat duplicaten niet zijn toegestaan
Loketten Loketsjablonen
Communicatie Sjablonen Custom sjablonen van deze contractant
Communicatie Signalering items
Communicatie Signalering contract
Uren Uren
Uren Activiteiten
Uren Activiteitcodes
Planning Roosteren
Planning Diensten
Planning Sjablonen
Financieel Grootboekrekeningen
Financieel Omzetgroepen
Financieel Registratiegroep
Financieel Omzetaantallen
Financieel Betaalwijze exportinstellingen
Financieel Administratie
Financieel Administratiegroep
Financieel Vastekostengroep
Koppelingen Omzetimport
Structuur Contractant
Structuur Organisaties
Structuur Regio’s
Structuur Afelingen
Omzet Kassagroep
Omzet Kassa
Omzet Bonus
Omzet Automaat
Inkoop Inkoopgroepen
Inkoop Bestelgroep
Vaste kosten Hoofdkostengroep
Prestatie Openingsdagen
Prestatie Productiviteit instellingen
Prestatie Productiviteit rechten
Prestatie Brutowinstmarge instellingen
Prestatie Brutowinstmare rechten
Prestatie Resultaat instellingen