Opgegeven beschikbaarheid van mijn medewerkers vastzetten voor een week

Wil je weten hoe jij als manager het opgeven van de beschikbaarheid kan sluiten? In dit artikel lichten we toe hoe je kan aangeven of mensen nog wel of niet hun beschikbaarheid mogen opgeven voor een bepaalde week. Zo sluit je deze mogelijkheid bijtijds af en kan de planner aan de slag met het maken van het rooster zonder dat medewerkers hun opgegeven data kunnen wijzigen!

Pagina:  (Afdeling) Aan-Afwezigheid → Beschikbaarheid → Status

Algemene info #

Op deze pagina kan jij als manager per week aangeven of medewerkers hun beschikbaarheid voor de gewenste week nog op mogen geven. Op deze manier kan je de beschikbaarheid bijtijds sluiten voordat je zorgenploos met de planning aan de slag gaat. Maak je elke vrijdag de planning voor de week er op? Spreek dan af met de medewerkers dat ze uiterlijk donderdag einde dag hun beschikbaarheid hebben ingevoerd. Je sluit deze dan elke donderdag af zodat men deze niet langer aan kan passen. Zo kan jij op vrijdag het rooster opstellen zonder er zorgen over hoeven te maken dat medewerkers hun beschikbaarheid nog op het laatste moment aanpassen.

Opgeven beschikbaarheid vastzetten #

Om jouw beschikbaarheid op te geven volg je de volgende stappen

  1. Zoek de afdeling op waar je de beschikbaarheid voor wilt sluiten/openen
  2. Zoek de gewenste week op en klik op het tandwiel icoon om de status aan te passen van Open naar Gesloten
  3. Heb je een week gesloten en wil je dat medewerkers toch nog hun beschikbaarheid op mogen geven? Klik dan nogmaals op het tandwiel om de status aan te passen van Gesloten naar Open.