Inrichten losse conceptfactuur (BETA)

Wil je weten hoe je de functionaliteit “Losse conceptfacturen” in moet richten? In dit artikel lichten we toe hoe je als beheerder deze functionaliteit in kan richten. Zo kan jij en/of de klant snel met deze functionaliteit aan de slag!

Inrichten factuursjabloon #

Pagina:  Inrichting → Notificaties → Sjablonen

Zoals gewoonlijk kun je je eigen factuursjabloon opmaken naar eigen wens. Wat hierbij belangrijk is, is dat het sjabloon de volgende 2 replacementtags bevat. Deze zijn verplicht;

• ##FactuurRegelsMetTotaal##
  • ##BTWRegelsMetTotaal##

Hiernaast dienen de volgende 2 instellingen voor het sjabloon te worden toegepast;

• Replacement SQLId: Replacement voor factuurregelfacturatie
  • CSS Item: StaffInvoice

Instellingen van de administratie #

Pagina:  Inrichting → Financieel → Administratie → Administraties

Voor het gebruik van deze functionaliteit is het onderdeel Facturatie (algemeen) verplicht om in te richten voor de administratie waarbinnen je factureert. In het volgende voorbeeld kan je zien welke velden hiervoor verplicht gevuld moeten zijn.

Gebruikersgroepen met rol Facturatie: aanmaken facturen o.b.v. losse factuurregels kunnen deze functionaliteit inclusief verzenden van facturen gebruiken.

Overige inrichting #

Om gebruik te maken van het universele factuursjabloon dient de relatie van de klant binnen contractant Staff volledig te zijn ingevuld. De replacements m.b.t. ##Contractant…## zoals ##ContractantRelatieBTWnr## worden namelijk gevuld o.b.v. de relatie-informatie onder Staff.

Omgeving: MaxCC01
Contractant: Staff Support BV
Pagina: (Relatie) Algemeen > Stam

1. Zoek de relatie op die Staff gebruikt voor de klant
  2. Vul hier alle nodige informatie in, dit betreffen de volgende onderdelen:
    1. Adres, inclusief postcode en plaats
    2. BTW nummer
    3. KVK nummer
    4. Rekening nummer

Wil je bij de klant controleren of de koppeling tussen de klant en de relatie in Staff al gemaakt is? Controleer dan op Contractant > Stam het veld “Relatie ID”. Is dit veld leeg? Dan is de koppeling nog niet gelegd. Wanneer de koppeling is gelegd en de gegevens zijn gevuld kunnen de gegevens worden gereplaced.