Brutowinstmarge: Target aanpassen

Wil je het target aanpassen van een regel in de brutowinstmarge? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan doen. Zo heb je altijd de juiste targets om op te sturen!

Pagina: Prestatie > Marge > Instellingen > Brutowinstmargegroepen

Algemene toelichting #

Targets in de brutowinstmarge zijn er voor bedoeld om te kunnen sturen op jouw inkopen. Zo stel je een procentueel target (bijv. 15%) in, om als doelstelling maximaal 15% van de omzet uit te geven aan de inkopen. In plaats hiervan kan je ook kiezen voor een vast inkooptarget. In dat geval stel je een vaste grenswaarde in, in euro’s per dag.

Handleiding voor correct gebruik #

1. Selecteer de brutowinstmargegroep waar je het target voor aan wil passen
  2. Klik op het gele plusje om een nieuwe target op te voeren
  3. Geef de startdatum van het nieuwe target op
  4. Geef een procentueel of vast inkooptarget op
  5. Geef je een vast target op? Zet dan het vinkje Vaste target gebruiken aan.
  6. Sla de invoer op