Excel bestanden kunnen niet worden geopend

Dit artikel gaat over een instelling in Excel die het weergeven van gedownloade Excel bestanden van internet beperkt in sommige oudere vormen van Excel.

Probleem #

Wanneer je dubbelklikt op een pictogram of de naam van een Microsoft Excel-werkmap, wordt Excel wel gestart, maar verschijnt er een leeg scherm daar waar je verwacht dat het bestand weergegeven zou worden.

In een aantal versies van Excel hebben gebruikers gemeld dat het openen van een Export vanuit Staff resulteert in een leeg scherm. Het bestand wordt niet geopend en er verschijnt ook geen verdere foutmelding op het scherm.

De oorzaak is een instelling in Excel die er voor zorgt dat bestanden gedownload vanaf het internet beveiligd weergegeven worden. Het probleem doet zich voor bij bepaalde versies van Excel 2013 of hoger.

Oplossing #

Afbeelding 1 – Opties Vertrouwenscentrum Excel 2013

Afbeelding 2 – Beveiligde weergave uitschakelen