Facturatiegegevens relatie beheren

Wil je weten hoe je de facturatiegegevens van een relatie aan kan passen? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan doen. Zo zijn de gegevens van jouw relaties altijd up to date voor het versturen van facturen!

Pagina: (Relatie) Algemeen → Stam

Algemene toelichting #

De facturatiegegevens worden gebruikt in onze facturatiemodule.

Handleiding voor correct gebruik #

  1. Zoek de relatie op in de zoekbalk
  2. Selecteer de relatie
  3. Scrol naar de Facturatie gegevens
  4. Pas de gewenste aan te passen gegevens aan
  5. Druk op het diskette icoon om de wijzigingen op te slaan

Legenda #

Open voor facturatie Met dit vinkje geef je aan dat er facturen mogen worden verstuurd naar deze relatie
Facturen naar intermediair Indien dit vinkje is aangevinkt worden facturen niet naar de relatie gestuurd maar naar de ingevulde intermediair (op de pagina Algemeen > Stam van de relatie).
Contactpersoon Hier kan je een contactpersoon aangeven t.b.v. de facturatie, je kan hier kiezen tussen de contactpersonen welke zijn toegevoegd onder de relatie.
Factuuradres  Hier selecteer je het factuuradres, je kan hier kiezen tussen de adressen welke zijn ingevoerd onder de relatie.
Email-adres Naar dit emailadres worden de facturen verzonden. Wil je deze naar meerdere adressen versturen? Vul deze dan achter elkaar in gescheiden door enkel een komma.
Standaard referentie De standaard referentie zoals weergegeven op elke factuur.
Betaalconditie  Op basis van hoeveel dagen het wenselijk is dat de factuur wordt voldaan.
Boekadministratie De administratie t.b.v. de boekhouding.

 

#

Tips voor gebruik #

  • Betreft het een nieuwe relatie? Vergeet dan niet het veld Administratie in de basisgegevens aan te vullen met de administratie waar de relatie aan gekoppeld is.
  • Niet alle velden zijn voor de facturatie verplicht. Het vinkje Open voor facturatie en de velden Factuuradres, E-mail-adres, Standaard referentie en Betaalconditie zijn verplichte velden om nu te kunnen factureren.