Lage WW-Premie

Wil je weten hoe je om kan gaan met een lage WW-Premie binnen Staff? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan toepassen. Zo zijn de contracten van jouw medewerkers altijd goed up-to-date! 

Pagina: Algemeen > Dienstverband > Contracten

Algemene toelichting #

Het vinkje Lage WW-premie is bedoeld om de lage WW-premie toe te passen op het contract van de medewerker. In het uurtarief van de medewerker wordt deze verlaging conform de kostentabel berekend. Standaard is deze verlaging ingesteld op 5%. Je kan dit vinkje handmatig aan en uitzetten of dit automatisch laten verlopen. Indien het vinkje niet aanpasbaar is, wordt dit al door het systeem geregeld. Om deze lage WW-premie te nuttigen moet een contract aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Vaste medewerker
  • Contract voor onbepaalde tijd
  • Bijlage contract geüpload

Vinkje automatisch laten aanzetten #

Pagina: (Contractant) Algemeen > Stam

Op deze pagina kan je het vinkje Instelling lage WW-premie automatisch aan laten zetten. Het vinkje Lage WW-Premie zal dan automatisch ingeschakeld worden wanneer een contract aan de voorwaarden voldoet. Dit staat dan direct goed in het contract. Op deze manier komt dit ook direct bij salarisverwerker terecht. Wil je dit vinkje aan laten zetten? Stuur dan een mailtje naar support@staff.nl met dit verzoek.

Vinkje handmatig kunnen bewerken #

Staat het automatisch zetten van het vinkje niet aan? Dan moet je deze handmatig aan en uitzetten per contract. Hierbij moet je dus zelf goed opletten dat het contract wel aan de voorwaarden voldoet. Komen de instellingen van het vinkje niet overeen met het actieve contract?

  • Vinkje staat aan, maar het contract voldoet niet aan de voorwaarden.
  • Vinkje staat uit, maar het contract voldoet wel aan de voorwaarden.

Dan gaat er een notificatie af naar P&O. Specifiek gezegd: naar de gebruikers in bezit van de rol die staat ingesteld in het veld Relatief doel rol P&O-manager op de pagina (Organisatie) Algemeen > Stam.

Notificatie #

In de notificatie zal je de volgende gegevens terug kunnen lezen. Dit is voor jou het signaal om dit vinkje aan te passen.

“Beste medewerker van afdeling Salarisadministratie,

De instellingen voor lage WW-premie bij een medewerker stemmen niet overeen met de overige instellingen van het contract, dit zijn de details:

  • Personeelsnummer: ##nr##
  • Voornaam en achternaam: ##Voornaam## ##Achternaam##
  • Begin contract: ##Begin contract##
  • Einde contract: ##Einde contract##
  • Contract uren: ##Contracturen per week## per week

Dit contract is ingevoerd door ##Invoerder##”