Collectief – startwaarden

Dit artikel gaat over het collectief instellen van de starwaarden van verlofuren. Met de term collectief wordt bedoeld dat je vanuit de organisatie-context voor meer medewerkers tegelijk de handeling uitvoert.

Pagina: Aan-Afwezigheid → Uren → Collectief → Collectief startwaarden

Collectief startwaarden #

Het toekennen gebruik je om het startsaldo van medewerkers handmatig in te voeren. Er zijn twee situaties waarin je het startsaldo kunt invoeren: bij het begin van het dienstverband en bij het begin van het kalenderjaar. Deze optie is bedoeld om handmatig het startsaldo te beïnvloeden. Wil je het eindsaldo van het voorgaande kalenderjaar gebruiken als beginsaldo van het nieuwe jaar? Lees dan verder bij het onderdeel Collectief overnemen.

1. Selecteer het Jaar en het Type startwaarde. Er zijn drie typen startwaarden: Vakantie, ATV en Overuren (TVT).
  2. Het vinkje “Ook zonder contracturen” toont medewerkers met een 0-uren contract.
  3. Voer per medewerker het gewenste beginsaldo in. Deze invoer is in uren en minuten. Negatieve invoer (-) is ook mogelijk. Laat je het veld leeg dan zal er voor de betreffende medewerker geen startsaldo toegevoegd worden.
  4. De kolom “Geldig vanaf” toont de datum waarop het saldo toegevoegd wordt. Dit is altijd 1 januari of begindatum van het dienstverband indien het dienstverband later aanvangt.
  5. Klik op de knop “Collectief startwaarden verstrekken” om de startwaarden op te slaan.