Overgang naar andere organisatie

Dit artikel gaat over het overzetten van een medewerker naar een andere organisatie. De onderstaande beschrijving is een functionaliteit binnen het Werkgever loket.

Wanneer een medewerker een nieuw dienstverband krijgt binnen een andere organisatie dan betekent dit een wijziging van werkgever. Met andere woorden: de medewerker krijgt van een andere werkgever zijn loonstrookje. In de praktijk komt het geregeld voor dat een medewerker na een periode gedetacheerd te zijn uiteindelijk een eigen vaste medewerker wordt of andersom. Om dit correct te administreren in het personeelsbestand van de medewerker, kun je de wizard Andere organisatie gebruiken om het nieuwe dienstverband in te voeren.

Wizard overgang andere organisatie #

Je start de wizard overgang andere organisatie vanaf het Werkgever loket binnen de categorie In-uitdienst. Klik op de link “Andere organisatie” om te beginnen.

» Je selecteert eerst de medewerker welke je bij een andere organisatie wilt onderbrengen en klik op de link “Deze persoon een nieuw dienstverband geven…”.

Je komt nu in de proces wizard voor contractgegevens terecht. Belangrijk is dat je de juiste organisatie uit de keuzelijst selecteert, verder vul je de gevraagde contract- en salarisgegevens in. Doorloop de rest van de wizard om het proces af te ronden.