Medewerker uit dienst melden

Is een medewerker niet langer werkzaam voor jouw organisatie? In dit artikel lichten we toe hoe je een medewerker uit dienst kan melden. Zo blijven je rapporten overzichtelijk en breng je externe partijen direct op de hoogte!

Pagina: Persoonlijk → Werkgeverloket → Basis

Algemene toelichting #

Je meldt een medewerker uit dienst in het systeem om dit digitaal te verwerken in jouw eigen administratie, de opzegging automatisch aan te leveren aan externe partijen (zoals de salarisadministratie) en de medewerker te verbergen in jouw rapportages en overzichten vanaf het moment dat de medewerker niet langer in dienst is. Alle historie van de medewerker zal worden bewaard en worden verborgen. 

Handleiding voor correct gebruik #

  1. Klik onder In-Uitdienst op de knop Uitdienst melden
  2. Voer de velden in
  3. Druk op Uitdienst melden

Legenda #

Item Usercase
Werknemer De naam van de medewerker die je uitdienst gaat melden
Personeelsnummer Het personeelsnummer van de medewerker ter controle
Laatste werkdag Hier geef je de laatste werkdag van de medewerker op, alle geregistreerde uren / roosters na deze datum zullen automatisch worden verwijderd.
Reden uit dienst Hier geef je de reden van uitdiensttreding op voor administratieve doeleinden. Is dit niet gewenst? Selecteer dan simpelweg reden 99.
Urensaldi op nul stellen Deze optie maakt op de uitdienst datum een tegenboeking op het velrofsaldi (VAK, ATV en TVT) zodat deze op nul uitkomen. Bekijk de tegenboeking op de pagina Uren > Registratie > Ingrepen. Hier is dus direct inzichtelijk hoeveel uren er nog aan de medewerker moeten worden uitbetaald (of moeten worden ingehouden van op het laatste salaris).
Extra informatie Hier kan je een opmerking opgeven welke je op een later moment terug kan lezen bij het raadplegen van dit oud-personeelslid.

 

Tips voor gebruik #

  • Wil je een medewerker na uitdienst melden opzoeken? Volg dan de stappen in het artikel Hoe vind ik inactieve items? (Medewerker, afdeling, administratie, etc.).
  • Werk je met artikelen? Controleer dan voordat je iemand uitdienst meldt onder Artikel status overzicht of de medewerker nog artikelen heeft die hij in moet leveren. Is dit het geval? Wacht dan met uit dienst melden en handel dat eerst af (Artikelen inleveren op de pagina Artikelen) alvorens de medewerker alsnog uit dienst te melden.
  • Gaat de medewerker enkel uit dienst bij één van jouw organisaties en gaat deze direct beginnen bij een andere organisatie? Kies dan in het werkgeverloket voor “Andere organisatie” om de medewerker direct in dienst te melden bij de juiste organisatie en indien gewenst de openstaande verlofsaldi over te nemen.