Roostersjablonen inrichten

Dit artikel gaat over roostersjablonen. Voor het instellen van diensten zie diensten inrichten, voor informatie over het dienstrooster, zie dienstenrooster maken.

Op de pagina Roosters → Diensten → Sjablonen kunnen de sjablonen ingesteld worden welke worden gebruikt in het maken van een dienstenrooster. Een roostersjabloon is een standaardinstelling voor het aantal te plannen diensten per weekdag.

Op het scherm zien we een lijst met alle beschikbare sjablonen, als deze lijst leeg is zal er via het gele plusje een nieuw sjabloon aangemaakt moeten worden. Inactieve sjablonen zijn standaard verborgen, het vinkje “Alles tonen” geeft ook non-actieve sjablonen weer. Een nieuw of actief sjabloon is in het midden van het scherm te zien, deze kan aangepastgekopieerd of verwijderd worden.

Een nieuw sjabloon aanmaken #

• Klik op het gele plusje
  • Voer een naam in
  • Voer een omschrijving in
  • Zorg er voor dat het vinkje Actief aan staat
  • Opslaan

• Kies een dienst uit de lijst
  • Het volgnummer bepaald de volgorde in het dienstrooster
  • Vul per weekdag het aantal benodigde diensten in
  • Opslaan

Tip! Wanneer bij één of meerdere dagen de diensten hetzelfde zijn, is er de mogelijkheid om een dag te kopiëren naar andere gewenste dagen. Hier voor selecteer je de ingevoerde dag (in dit voorbeeld maandag), selecteer je de dagen waar je de inhoudt naar toe wilt kopiëren (in dit voorbeeld dinsdag tot vrijdag) en klik je op kopieer.