Toekomstige medewerkers invoeren Nmbrs

Komt er binnenkort een medewerker in dienst en wil je deze nu alvast in Nmbrs en in Staff zetten? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit moet doen. Zo is jouw personeelsbestand in Staff altijd up-to-date!

Algemene toelichting #

Staff heeft een koppeling met Nmbrs om personeel op te halen. Standaard levert Nmbrs altijd de Huidige periode aan. Dit betekent dat medewerkers die volgende maand beginnen, niet worden aangeleverd. Omdat het uiteraard omwille van de planning e.d. wel wenselijk is om een medewerker voor aanvang van het dienstverband al in Staff te hebben staan, is er in Nmbrs iets toegevoegd genaamd Toekomstige medewerkers. Door een medewerker exact op onderstaande manier in te vullen zal deze na de eerstvolgende import direct in Staff inzichtelijk zijn.

Toekomstige medewerker invoeren #

1.  Wissel vanuit het Nmbrs menu naar EXPLORER
  2.  Open de periodeselector, klik hier op Huidige Periode en druk op WIJZIGEN
  3.  Druk achter Medewerker op de + om een medewerker toe te voegen
  4.  Kies voor TOEKOMSTIGE MEDEWERKER en vul de nodige gegevens in
  5.  Nadat je de medewerker hebt aangemaakt klik je op NAAR MEDEWERKER
  6.  Klik onder DIENSTVERBAND op de knop meer…
  7.  Klik op NIEUW DIENSTVERBAND en geef de begindatum op
  8.  Klik op CONTRACT TOEVOEGEN en geef de contractuele afspraken op
  9.  Druk tot slot onder ROOSTER op de +, laat hier de begindatum staan en geef het aantal contracturen op

Na het doorlopen van deze stappen zal de medewerker dezelfde nacht automatisch worden geïmporteerd. De medewerker zal de volgende dag dus zichtbaar zijn in het systeem.

FAQ #

• Het is nu één dag later, maar mijn medewerker staat nog steeds niet in Staff. Wat gaat er mis?
    In dit geval heb je hoogstwaarschijnlijk de medewerker niet ingevoerd als toekomstige medewerker OF heb je bij het invoeren niet eerst gewisseld naar de huidige periode. De manier van invoeren in Nmbrs moet identiek zijn aan de toelichting in dit artikel, anders kan Nmbrs niet garanderen dat ze de gegevens op de juiste manier aan Staff aan kunnen leveren.

Er zijn in dit geval 2 keuze’s:
    1. Wacht tot de aanvangsdatum van het dienstverband van de medewerker is verstreken. In dat geval zal de medewerker weer met het standaard proces meelopen en zullen de gegevens automatisch worden ingelezen.
    2. Verwijder de foutieve invoer in Nmbrs en voer de medewerker opnieuw op, op de door Nmbrs gespecificeerde en door ons hierboven toegelichte manier. De medewerker zal dan de volgende dag nog worden geïmporteerd.