Klokken met een Datafox terminal (vingerscan)

”’Dit artikel gaat over het inklokken en uitklokken middels de Datafox vingerscan terminal type EVO 3.5 Pure.

🗎 Datafox vingerscan technische documentatie v1.1

Inrichting Staff #

 

Binnen Staff zijn er drie mogelijke bronnen voor de activiteit en afdeling welke gebruikt wordt bij een registratie.

  1. De afdeling/activiteit van de eerste roosterentry voor de persoon op de betreffende dag
  2. De ingestelde afdeling/activiteit voor de persoon bij Uren/Instellingen
  3. De standaardwaarden voor de contractant zoals ingesteld op Inrichting/Uren/Klokken/Vingerscan Het systeem probeert in deze volgorde de afdeling en activiteit te bepalen. De afdeling en activiteit worden apart bepaald. Zo kan het gebeuren dat er geen rooster is (1) en bij de persoon alleen de afdeling ingericht is (2). Dan zal de activiteit bij de standaardwaarden opgehaald worden (3).

Activiteiten #

Voeg een record toe bij ‘Activiteiten’. Bij ‘Terminal’ kan hier het terminalid ingevoerd worden. Bij leeglaten geldt dit voor alle terminals binnen de contractant (die geen specifieke instelling hebben hier). Het veld ‘Extern Id’ is verplicht maar wordt verder niet gebruikt door deze koppeling. Hier kan dus iets willekeurigs worden ingevoerd. Kies de gewenste activiteit en sla het record op. Let er op dat dit binnen de juiste contractant wordt gedaan.

 

 

Afdelingen #

Voeg een record toe bij ‘Afdelingen’. Bij ‘Terminal’ kan hier het terminalid ingevoerd worden. Bij leeglaten geldt dit voor alle terminals binnen de contractant (die geen specifieke instelling hebben hier).

 

 

Personen toevoegen aan de terminal #

Binnen Staff is het niet mogelijk om biometrische informatie op te slaan. Dit gebeurt daarom op de terminal en wordt daar gekoppeld aan een unieke code. In de terminal heet dit het PID en dit moet corresponderen met het ID van een persoon binnen Staff. Wanneer een gebruiker de rol ‘SID: Show Ids’ heeft wordt op de stampagina van een persoon de unieke code voor de betreffende persoon getoond: Kies op de terminal voor de rechterknop ‘Menu’. Kies dan voor ‘Vingerscanner’ en ‘Vinger leren/wis’. Er zal nu de melding ‘Scan Manager’ komen. Dit betekent dat de manager zich nu eerst moet authenticeren Nu voer je het ID in en druk op de ‘Enter’ knop. Scan nu een vinger. Vervolgens komt er een plaatje van twee handen (en dus 10 vingers). Standaard is de rechterwijsvinger geselecteerd. Druk op ‘Enter’ (of onder in het scherm) en volg de instructies op het scherm.

 

 

Klokken #

In deze simpele configuratie is het klokken erg simpel. Scan je vinger en je wordt ingelogd (als je nog niet ingelogd was) of uitgelogd (als je ingelogd was). Op het scherm wordt getoond als welke persoon je klokt en wat er geklokt is. De mogelijkheden zijn:

  • ‘Naam’ ingeklokt.
  • ‘Naam’ uitgeklokt. HH:mm uur geregistreerd.

 

 

LET OP! Wanneer de persoon meer dan 24 geleden ingeklokt was dan zal die betreffende boeking niet worden afgesloten maar wordt de huidige klokactie als inklokken beschouwd.