Rooster kopiëren naar de urenregistratie

Wil je de uren uit het rooster overnemen naar de urenregistratie? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan doen. Zo heb je altijd je urenregistratie snel gevuld!

Pagina: Kopiëren op deze manier werkt vanaf alle rooster pagina’s die per afdeling te benaderen zijn.

Algemene toelichting #

Je kan de urenregistratie vullen d.m.v. het kopiëren van de uren uit het rooster. Dit doe je bijvoorbeeld indien jouw medewerkers eigenlijk altijd dezelfde uren werken. Door de uren over te nemen vanuit het rooster hoef je vervolgens alleen indien medewerker langer of korter werken het aantal uren aan te passen.

Handleiding voor correct gebruik #

1. Navigeer naar de gewenste rooster pagina
  2. Klik op het 9-puntsmenu
  3. Klik op de knop Kopiëren => URS om de uren van het huidig geselecteerde rooster te kopiëren naar de urenregistratie

Indien er al handmatige registratie heeft plaatsgevonden in de urenregistratie zullen de uren die overlappen niet worden vervangen, deze uren zullen dus niet vanuit het rooster worden overgenomen.
Moeten deze uren wel worden overschreven? Zet dan het vinkje “URS eerst leegmaken” aan. Deze zorgt er voor dat de uren die in de geselecteerde periode in de urenregistratie staan verwijderd worden alvorens de uren vanuit het rooster hier overheen te kopiëren.