Salariscommunicatie indienen

Wil je een opdracht doorgeven aan een salarisadministrateur die ook gebruik maakt van Staff? In dit artikel lichten we toe hoe je een salariscommunicatie uit kan zetten. Zo kan je via de software een opdracht uitzetten welke de salarisadministratie af moet vinken!

Pagina:  Persoonlijk → Werkgeverloket → Salariscommunicatie

Hoe? #

Je doet dit door de volgende handelingen uit te voeren:

  1. Navigeer naar het werkgeversloket
  2. Mouse-over over Communicatie en klik op Salaris info
  3. Geef de naam van de medewerker op
  4. Geef aan welke periode de melding betreft
  5. Geef de gewenste handeling(en) aan
  6. Voer een bijlage in indien gewenst
  7. Druk op Indienen om de salariscommunicatie in te dienen

Waarom? #

Je dient een salariscommunicatie in wanneer een actie van de salarisadministrateur gewenst is. Bijvoorbeeld indien je 30 uur TVT voor een medewerker wilt uit laten betalen. Je brengt in dit voorbeeld d.m.v. een ingreep het TVT saldo met 30 uur in mindering en zet een communiqué uit om dit uit te laten betalen.

Waarom zou ik een salariscommunicatie aanmaken als ik ook een mail kan sturen? Dat is een hele goede vraag! Het opstellen van een salariscommunicatie maakt namelijk een taak (opdracht) aan voor de salarisadministrateur welke zij af dienen te vinken. Tevens krijgen zij (indien gewenst) hier ook een notificatie van. Zo weten zij dat er uit te voeren opdrachten klaar staan en kunnen zij deze verzamelen en uitvoeren. Zo kunnen zij efficiënter werken wat de kosten terugdringt! Als kers op de taart is een mailtje snel per abuis als ‘gelezen’ gemarkeerd waardoor deze over het hoofd kunnen worden gezien. Dit is met taken niet mogelijk daar deze bewust moeten worden afgehandeld. Deze manier van werken is dus simpelweg een stuk secuurder!

 

Tips voor gebruik #

Maak alleen gebruik van deze functionaliteit indien je zeker weet dat jouw salarisadministrateur ook via Staff werkt en dit goed is ingericht voor het bedrijf waar je voor werkt. Weet je dit niet zeker? Vraag dit dan na via support@staff.nl.