Diensten ruilen met collega’s

Wil je diensten ruilen met jouw collega? In dit artikel leggen we je uit hoe en waar je dit doet. Zo heb je altijd grip op jouw eigen diensten!

Pagina: Aan-Afwezigheid → Roosters → Mijn roosters

Algemene toelichting #

Nadat de roosters gepubliceerd zijn, is het voor de medewerker mogelijk om op de pagina ‘Mijn rooster’ diensten te ruilen.

Via de browser #

1. Klik op de R in de kolom Ruilen om een ruilverzoek te initiëren.
  2. Voer een opmerking in indien gewenst en druk op OK om het verzoek te bevestigen.
  3. De dienst is nu lichtblauw gemarkeerd en staat open om te ruilen. Indien jouw leidinggevende heeft aangegeven dat de manager verantwoordelijk is voor behandeling van ruilverzoeken, dan wordt er een e-mail met details gestuurd naar de manager. Let op! Een ruilverzoek kun je weer intrekken door op het rode kruis te klikken.
  4. Indien het zo is ingesteld dat de medewerkers onderling (zonder tussenkomst van de manager) diensten mogen ruilen dan verschijnen de ruilverzoeken van collega’s direct op de pagina Mijn rooster. Je kunt ze herkennen aan de gele markering. Alle collega’s die op jouw rooster staan krijgen een email met daarin jouw verzoek.
  5. Om een ruilverzoek te accepteren klik je op het groene vinkje of op het rode kruis om af te wijzen. Als je een dienst van een collega overneemt en dus geaccepteerd hebt, dan komt deze dienst direct in jouw rooster terecht.

Via de medewerker app #

Ruilverzoek indienen #

1. Open het rooster door op het rooster icoon (3e van links onder) te klikken.
  2. Selecteer de dag die je wil ruilen
  3. Klik op de RUILEN knop
  4. Geef indien gewenst een reden op voor je collega’s waarom je de dienst wil ruilen.
  5. Bevestig je ruilverzoek d.m.v. de knop JA, RUILEN

Wanneer je nu terug gaat naar de rooster pagina zal je een icoon zien dat aangeeft je een verzoek tot ruilen hebt ingediend;

Ruilverzoek intrekken #

1. Open het rooster door op het rooster icoon (3e van links onder) te klikken.
  2. Selecteer de dag met het ‘ruilen’ icoon waar je het ruilverzoek wil intrekken
  3. Klik op de knop RUILEN INTREKKEN

Inschrijven op ruilverzoeken van collega’s #

1. Open het menu door op de 3 streepjes rechts onderin de app te klikken
  2. Selecteer het item Open diensten
  3. Selecteer de dienst die je over wil nemen
  4. Klik op de knop INSCHRIJVEN OP DIENST
  5. Wanneer je nu weer op de pagina Open diensten kijkt kan je d.m.v. het ‘ruilen’ icoon inzien voor welke open diensten jij je hebt ingeschreven.

Nadat jouw ruilverzoek is goedgekeurd door de manager zal de dienst verdwijnen bij de medewerker die deze heeft aangeboden en worden toegevoegd bij de medewerker die zich hiervoor heeft ingeschreven.