Medewerker verwijderen

Heb je een medewerker foutief ingevoerd? In dit artikel lichten we toe hoe je een medewerker en alle gekoppelde gegevens kan verwijderen. Zo kan je alle data van een medewerker wissen en indien gewenst deze opnieuw invoeren.

Pagina:  Algemeen → Personalia → Stam

Medewerker verwijderen #

LET OP! Het verwijderen van een medewerker verwijderd alle gegevens die relateren aan de medewerker, van de urenregistratie tot de documenten welke voor deze medewerker zijn geüpload. Deze actie is niet terug te draaien. Let om deze reden altijd goed op of het wel nodig is om een medewerker te verwijderen. Indien een medewerker simpelweg uit dienst is getreden verwijder je een medewerker niet, deze kan je dan simpelweg uit dienst melden via het Werkgeverloket.

Om een medewerker te kunnen verwijderen heb je een speciale rol nodig welke standaard aan niemand is toegekend. Gelieve de rol (F42x: Medewerkers volledig verwijderen) uit te laten vragen bij support@staff.nl door iemand die bevoegd is om rechtenwijzigingen door te laten voeren.

  1. Zoek de medewerker op in de zoekbalk
  2. Navigeer in het menu onder Persoon naar Algemeen > Personalia > Stam
  3. Controleer nog eens goed of je de juiste medewerker hebt geselecteerd, weet je zeker dat je deze data wilt verwijderen?
  4. Klik hier op het prullenbak icoon om de medewerker te verwijderen

Tips voor gebruik #

Verwijder een medewerker alleen als je de data hoe dan ook niet meer nodig hebt. De gegevens gerelateerd aan deze medewerker zijn na verwijderen niet meer te herstellen.