Urenregistratie instellingen inclusief afsluitdatum aanpassen

Wil je de instellingen t.b.v. de urenregistratie en/of de afsluitdatum aanpassen? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan doen. Zo is de urenregistratie altijd klaar voor optimaal gebruik!

Pagina: Inrichting → Uren → Urenregistratie → Instellingen

Algemene toelichting #

Voor het gebruik van de urenregistratie is het mogelijk om per organisatie diverse instellingen aan te passen die de manier van registreren beïnvloeden. Op dit moment zijn er 7 instellingen per organisatie;

 • Afsluitdatum urenregistratie
  De hier ingevoerde datum bepaalt t/m wanneer de urenregistratie niet meer bewerkt kan worden. Staat hier 31-08-2021? Dan kan er pas vanaf 01-09-2021 weer worden geregistreerd, de hiervoor ingevoerde uren staan vast.
 • 31 dagen per persoon
  Deze optie heeft effect op de urenregistratie per persoon. De weergave van dagen wijzigt naar per maand in plaats van per week.
 • Verberg eindtijd bij roosters
  Bij het publiceren van roosters wordt alleen de begintijd getoond, de geroosterde eindtijd is hierna voor de medewerker onzichtbaar.
 • Urenregistratie fiatteren
  Wanneer deze optie is ingeschakeld dienen alle geregistreerde uren gefiatteerd te worden.
 • Pauzeinstellingtijden aanpasbaar
  Wanneer er voor de organisatie een vaste pauze-instelling geldt, dan zorgt deze optie ervoor dat deze pauze tijden alsnog te wijzigen zijn. Normaal is dit niet het geval.
 • Verbied overlappende uren
  Als deze optie aan staat is het onmogelijk om overlappende uren te registreren.
 • Verbied uren zonder geldig contract
  Als deze optie aan staat is het onmogelijk om uren te registreren zonder geldig contract.

 

Afsluitdatum urenregistratie aanpassen #

 1. Navigeer naar de pagina Inrichting > Uren > Urenregistratie > Instellingen
 2. Zoek de gewenste organisatie op
 3. Pas de Afsluitdatum urenregistratie aan
 4. Druk op Opslaan om de aangepaste instellingen op te slaan

 

Let op! Indien je uren invoert in een al afgesloten periode dien je rekening te houden met het feit of die periode al is uitbetaald. Voer je bijvoorbeeld uren in voor een oproepkracht, dan kan de medewerker betaalde uren mislopen indien deze worden geregistreerd na uitbetaling. Het na een uitbetaling registreren van uren in het verleden is dus alleen zonder verdere afstemming geoorloofd voor vaste medewerkers. Doe je dit toch voor een oproepkracht? Dan moet je dit tevens melden bij de salarisdienstverlener zodat ze deze uren alsnog uit kunnen betalen.