Connexie medewerker vroegtijdig zichtbaar maken in Staff

In dit artikel gaan we in op het vroegtijdig zichtbaar maken van een Connexie medewerker in Staff. 

Pagina:  N.v.t.

Toelichting #

Indien je gebruik maakt van de Connexie koppeling zullen medewerkers die je invoert automatisch in Staff worden geïmporteerd met alle (binnen Connexie) ingevoerde gegevens. Hier bij is één belangrijk punt op te merken en dat is dat medewerkers door Connexie pas bij Staff worden aangeleverd vanaf de “In-dienst” datum die in Connexie is opgegeven. Staat iemand ingevoerd met begindatum 01-11-2021? Dan zullen ze pas vanaf die datum in Staff zichtbaar zijn.

Medewerker vroegtijdig zichtbaar maken #

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nu alvast het rooster wilt maken voor de week van 01-11-2021, maar aangezien deze medewerker nog niet in Staff staat (omdat deze nog niet wordt aangeleverd door Connexie) is dit nog niet mogelijk. Hier hebben we een work-around voor bedacht.

Door een medewerker handmatig (met minimale informatie) handmatig in te voeren in Staff is de medewerker zichtbaar in de software en kan jij alvast beginnen met roosteren. Doordat de koppeling deze medewerker vanaf zijn begindatum automatisch aan zal leveren zullen zijn gegevens automatisch worden bijgewerkt (‘overschreven’) met de aanlevering vanuit Connexie. Hierbij blijven de ingevoerde roosteringen actief zodat jij hier een vloeiende workflow kan hanteren.

Bij het handmatig invoeren dien je met enkele punten rekening te houden om er voor te zorgen dat de koppeling de gegevens netjes kan overschrijven wanneer de in dienst datum van de medewerker is verstreken;

  • Je dient de medewerker onder de Connexie organisatie in te voeren in Staff, vervolgens kan je hem/haar uitlenen aan de afdelingen waar zij op moeten werken.
  • De handmatig ingevoerde begindatum van het dienstverband / contract dient overeen te komen met de begindatum die is gehanteerd in Connexie.
  • Het BSN nummer van de medewerker dient exact overeen te komen met het ingevoerde BSN binnen Staff.

Deze punten moeten kloppen, indien één of meerdere van deze punten niet zijn gehanteerd zal de medewerker niet automatisch worden overschreven. In dat geval zal de medewerker niet kunnen worden geïmporteerd of wel worden geïmporteerd als separaat persoon. Beide van deze gevallen zijn onwenselijk, zorg er daarom voor dat indien je dit uitvoert alle 3 deze punten zorgvuldig zijn gecontroleerd.