FAQ: Hoe werken de (verjaardag)notificaties die af gaan naar de leidinggevende?

In dit artikel lichten we toe hoe notificaties zoals de verjaardag notificatie af gaan naar de leidinggevende van een medewerker.

Heeft betrekking op de App: Notificaties

Algemene toelichting #

Er zijn diverse signalen beschikbaar die af gaan naar een leidinggevende. De verjaardag notificatie is er hier een van. Bij signalen kan worden ingesteld dat deze af gaat naar de leidinggevende van een medewerker. Maar wat is de leidinggevende van een medewerker nu precies? De leidinggevende van een medewerker is op volgorde gedefinieerd door:

  1. De manager van de afdeling
  2. De manager van de regio
  3. De manager van de organisatie

Is er geen afdelingsmanager ingesteld? Dan is de regiomanager de leidinggevende. Is er geen regiomanager ingesteld, dan is de organisatiemanager de leidinggevende.

Let op! Er is een verschil tussen een manager en een verlofmanager.

  • Indien iemand staat ingesteld als manager en er geen verlofmanagers zijn ingesteld, is de manager automatisch ook de verlofmanager.
  • Indien iemand staat ingesteld als manager en er verlofmanagers zijn ingesteld, is de manager van de afdeling de leidinggevende voor de signalen. Verlofaanvragen zullen echter alleen af gaan naar de opgegeven verlofmanagers. Wil je dat de manager de verlofnotificaties naast de al opgegeven persoon ook ontvangt? Dan moet de manager dus zijn ingesteld als manager en als verlofmanager.
  • Staat iemand alleen als verlofmanager ingesteld? Dan staat dit volledig los van de “leidinggevende” context m.b.t. de notificaties.