Uren evaluatie [bèta]

Wil je de uren van jouw medewerkers evalueren? In dit artikel lichten we toe hoe en waar je dit kan doen. Zo heb je altijd grip op de uren in jouw organisatie!

Pagina: Uren > Evaluatie (bèta)

Algemene toelichting #

Deze functionaliteit is bedoeld om de gebruiker één tool te geven om uren te kunnen registreren en de workflow van fiatteren en sluiten makkelijk te maken.

Als je voor de eerste keer deze pagina opent, zie je bovenaan het filter paneel en onderaan het overzicht waarin je kunt werken. Wanneer je nog geen filters toegepast hebt, zal het overzicht leeg zijn. Wel wordt er een instructie getoond om je snel op weg te helpen.

De hoeveelheid data die je ziet, is afhankelijk van jouw rechten in het systeem. Zo ziet een medewerker bijvoorbeeld enkel de eigen uren, de regiomanager de uren van alle medewerkers binnen de regio en de Hr-manager het hele bedrijf. Ook de acties die je kunt uitvoeren zijn afhankelijk van deze rechten.

Handleiding voor correct gebruik #

Filteren en weergave opties, hoe werken ze? #

Het filterpaneel gebruik je om de resultaten in het overzicht (voor jou) zo relevant mogelijk te maken. Je kunt binnen jouw rechten alles zien of enkel de resultaten krijgen waar jij mee wil werken, daar zijn de filters voor. Je hebt ook de weergave opties en die zijn bedoeld om binnen jouw resultaten meer of minder regels te zien.

De filters en weergave opties kun je opslaan, zodat je ze op een later moment opnieuw kunt gebruiken. Jouw laatst gebruikte opgeslagen filters zie je rechts in beeld. Een klik hier op het filter past dit filter meteen toe.

#

Handmatig registreren per medewerker #

1. Uren registreren. Van links naar rechts vul je de velden in. Je kunt per regel maximaal 3 activiteiten verantwoorden. Vink optioneel extra looncomponenten aan. Kies de afdeling en sla op.
  2. Een opmerking toevoegen. Vooraan de regel tik je op de spreekwolk, je kunt meteen beginnen met typen.
  3. Split shift. Na opslaan van de eerste regel komt de volgende regel in beeld. Overlappende registraties worden niet opgeslagen.
  4. Een registratie verwijderen. Tik op het prullenbak icoon achteraan de regel en sla op.

Urennorm overnemen naar registratie #

Als je de Urennorm wil overnemen naar Registratie, kun je dit per regel doen via een klik op de badge Urennorm of je kunt dit in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende gekleurde knop te klikken.

Rooster overnemen naar registratie #

Als je het Rooster wil overnemen naar Registratie, kun je dit per regel doen via een klik op de badge Rooster of je kunt dit in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende gekleurde knop te klikken.

Klokken overnemen naar registratie #

Als je de klokregistratie wil overnemen naar Registratie, kun je dit per regel doen via een klik op de badge Klokken of je kunt dit in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende gekleurde knop te klikken.

Berekende tijden (vanuit klokken rekenregels) overnemen naar registratie #

Als je de berekende tijden (uit klokregistratie) wil overnemen naar Registratie, kun je dit per regel doen via een klik op de badge Berekend of je kunt dit in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende gekleurde knop te klikken.

Vrije dag registreren (alleen voor spaaruren medewerkers) #

Als je een vrije dag wil registreren voor een spaaruren medewerker, kun je dit per regel doen via een klik op de badge Vrij bij sparen of je kunt dit in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende gekleurde knop te klikken.

Fiatteren, hoe werkt het? #

Fiatteren is het goedkeuren van een Registratie regel en dat kun je per regel doen via een klik op het vink icoon, maar je kunt het ook in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende massamutatie knop te klikken. De gefiatteerde Registratie regel is hierna niet meer aan te passen, de velden zijn greyed-out.

Alleen gebruikers met het recht om urenregistratie te fiatteren (fiatteurs) hebben toegang tot deze functionaliteit zien deze vinkjes.

Sluiten, hoe werkt het? #

Het sluiten van een Registratie regel kun je per regel doen via een klik op het hangslot icoon, maar je kunt het ook in bulk doen door de regels aan te vinken en daarna op de bijbehorende massamutatie knop te klikken. De gesloten Registratie regel is hierna niet meer aan te passen, de velden zijn greyed-out. Hiernaast is het nu ook niet meer mogelijk om op deze dag split-shift te registreren. Dus met het sluiten van de registratie, sluit je de hele dag voor de medewerker.

Alleen gebruikers met het recht om urenregistratie te sluiten d.m.v. de rol URS7: Urenregistratie afsluiten (meestal HR) hebben toegang tot deze functionaliteit zien deze slotjes.

Wat zie ik nog meer op deze pagina? #

Wanneer er voor de medewerker registraties zijn vastgelegd, zie je achter de ‘Registratie’ regel een ‘status’ slotje. Deze status betekent een grijs slotje voor openstaand of een groen slotje (zoals in onderstaand voorbeeld) voor behandeld. Je gebruikt deze vinkjes om gemakkelijk overzicht te houden in de registraties die je gecontroleerd hebt. Later zal je met een filter optie direct alleen de nog te controleren onderdelen kunnen raadplegen.

Aan het einde van  de regel wordt de laatste wijzigdatum bijgehouden en de gebruiker die de wijziging heeft opgeslagen.

Legenda #

Onderdeel Toelichting
Org. eenheid Met dit filter worden alleen medewerkers getoond die registratie van Urennorm, Rooster, Klokken of Uren hebben op de gekozen afdelingen, regio’s of organisaties waarop jij recht hebt. Wanneer je dit filter leeg laat, worden alle afdelingen waarop jij recht hebt in de resultaten meegenomen.
Medewerker Filter hier op één of meerdere medewerkers om alleen hen te zien in het overzicht.
Toon ook ingeleend Hiermee worden ook medewerkers getoond die tijdelijk zijn ingeleend op de afdelingen waarop je filtert. Tijdelijke medewerkers die een Rooster, Klok of Urenregistratie hebben op de afdeling waarop je filter zijn standaard zichtbaar.
Toon Urennorm regel De urennorm betreft o.b.v. het werkschema het aantal verwachtte te registreren uren. Heb je geen werkschema? Dan betreft dit de contracturen / 7.
Toon Rooster regel De rooster regel toont de uren die voor de medewerker zijn ingepland.
Toon Klokken regel De klokken regel toont de geklokte uren van de medewerkers.
Toon Vrij bij sparen regel Toont voor spaarurenmedewerkers de uren die zouden worden ingevuld wanneer je op het V’tje drukt in de urenregistratie om verlof te registreren.
Toon Berekend regel Toont o.b.v. de ingestelde kloklogica de afgeronde geklokte uren.
Toon Registratie regel Toont de regel uit de urenregistratie. Deze is bij initieel raadplegen van dit overzicht leeg indien er nog geen uren in de urenregistratie staan.
Toon alleen mijn uren Vink aan om alleen je eigen uren te zien.
< Verplaatst de gemaakte selectie van dag, week, maand of jaar één selectie naar links.
> Verplaatst de gemaakte selectie van dag, week, maand of jaar één selectie naar rechts.
Vandaag Selecteert de dag van vandaag.
D Toon de selectie per dag
W Toon de selectie per week
M Toon de selectie per maand
J Toon de selectie per jaar
Resultaten Geef hier aan hoeveel resultaten je per pagina wilt zien.
Neemt voor alle aangevinkte regels de tijden over uit de regels Urennorm
Neemt voor alle aangevinkte regels de tijden over uit de regels Rooster
Neemt voor alle aangevinkte regels de tijden over uit de regels Klokken
Neemt voor alle aangevinkte regels de tijden over uit de regels Berekend
Neemt voor alle aangevinkte regels de tijden over uit de regels Vrij bij sparen
Fiatteert de uren van alle aangevinkte regels
Sluit de registratie van alle aangevinkte regels

Updates #

• 2023.05
  • 457405: Uren sluiten geeft deze meteen automatisch status goedgekeurd (gefiatteerd)